04.07.2017

Nye udfordringer skaber stærk faglighed

I begyndelsen af juli, bød vi klejnsmed Kaare Sørensen velkommen til Ålsrode Smed- og Maskinfabrik. Han skal arbejde i rustfri afdelingen på dagsholdet.

Da vi snakkede med ham, var han lige startet og der var en masse nye førstehåndsindtryk at forholde sig til. Oprindeligt var han blevet anbefalet til stillingen af en af sine bekendte, der arbejdede ved os i forvejen. Førstehåndsindtrykket fejler ikke noget og han var imponeret over, at både Leif og Brian Basse har været forbi flere gange for at høre, hvordan det går.

Han blev udlært i december 2015 og han savner ikke tiden som lærling, da han først fik lov til det rigtig sjove som udlært klejnsmed. På trods af, at han kun har været færdiguddannet i et par år, har han allerede en del erfaring fra branchen. Det bliver du ikke overrasket over, når du møder ham. Der er nemlig ingen tvivl om, at Kaare elsker at prøve nye ting og udfordre sig selv. Han tror på, at man dygtiggører sig gennem mødet med nye opgaver og mennesker.

Han kan rigtig godt lide rustfri afdelingen, da materialet er nemt at bearbejde og fordi det er knap så beskidt arbejde som sortsvejsning. De færdige resultater ser også pæne ud og det er tilfredsstillende, at aflevere et skinnende emne til en kunde.

Seneste nyheder

23.08.2023

Smeden producerer sit eget nitrogen

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik laver ikke kun smedearbejde. Virksomheden producerer nu også Nitrogen til driften af fiberskæreren ude i produktionen. Gasproduktionen er både godt for miljøet og en god forretning.

Læs nyheden
23.08.2023

Lang kamp at få ansatte til at tænke miljø

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik har nu været miljøcertificeret efter ISO 14001 i et år. Det er et langt og sejt træk at få alle medarbejdere med. Men ledelsen holder fast – og er tålmodige. Der er både økonomi og konkurrencefordele i certificeringen.

Læs nyheden